Kultura startowa (Unistart) do fermentacji żywności wraz z dokumentacją opracowana i dobrana na potrzeby Klienta na bazie szczepów bakterii należących do kolekcji UNISTART sp. z o.o. |
Licencje na kultury startowe z kolekcji UNISTART Wyłączna (opłata jednorazowa nabycia know-how) Niewyłączna (opłata jednorazowa nabycia know-how za okres 3 lat) |
Kultura startowa (własna) do fermentacji żywności wraz z dokumentacją patentową w tym opracowanie własnej, unikalnej kultury startowej ze szczepów wyizolowanych z surowca Klienta (izolacja, identyfikacja, określenie wybranych właściwości prozdrowotnych / technologicznych); |
Wdrożenie gotowej kultury startowej wraz z dokumentacją w tym opracowanie i optymalizacja technologii wytwarzania żywności; Wdrożenie do zakładu przemysłowego; Szkolenie Personelu podczas próbnych produkcji; |
Wsparcie po wdrożeniu przez 12 miesięcy |
Cykliczne dostawy liofilizowanych kultur startowych pakowanych po 10g lub po 100g |
Analizy mikrobiologiczne w celu określenia liczby mikroorganizmów: ogólna liczba drobnoustrojów tlenowych mezofilnych ogólna liczba bakterii fermentacji mlekowej ogólna liczba bakterii kwasu octowego ogólna liczba drożdży i pleśni |
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności, w tym obecność Salmonella sp., Listeria monocytogenes, Bacillus cereus, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, inne |
Analizy na poziomie gatunku mikroorganizmów (identyfikacja) |
Analizy chemiczne żywności, w tym: Zawartość alkoholu Witamina C Witaminy z gr B Składniki mineralne |
Antyoksydanty |
Wartość odżywcza pod etykietę |
Wystawienie opinii, interpretacja wyników badań innych niż UNISTART |